Månadsbrev från rektorn

2015-04-30

Endast fyra skolveckor återstår av läsåret 2015/2016 och försommaren har bjudit på sol och värme.
Under sommaren kommer centrala Märstas skolor, Sätuna, Norrbacka, Central och Tingvalla, att slå samman sin fritidsverksamhet under veckorna 27-31. Två av dessa veckor, v.27-28, kommer alla barn utom förskoleklassbarnen, att tillbringa dagarna i Rävsta. Personal från samtliga fyra skolor arbetar på fritids under sammanslagningsveckorna.
Den 13 april hade vi föräldrasamråd på skolan. Kvällens samtalspunkt handlade om hur skola och hem i framtiden skulle kunna samarbeta kring trivsel och trygghetsfrågor. De föräldrar som var med på mötet tycker att det är en bra uppstart med ett föräldramöte på hösten, där man önskar att även personal från fritids deltar. Förslag på att en referensgrupp med föräldrar som träffas tidigt på hösten tillsammans med rektor och planerar möten samt innehåll för hela läsårets föräldrasamråd. Dessa föräldrar kan på så sätt vara delaktiga i att sätta agendan samt skicka ut inbjudan till övriga föräldrar. Det vore kul om vi kunde få fler föräldrar engagerade i vårt gemensamma arbete med trivsel och trygghet. Vi pratade också om att vi kanske skulle ha fokusgrupper som arbetar med olika frågor alternativt att vi aktivt fokuserar på ett område gemensamt, ex. en kampanj mot nätkränkningar.
En annan sak som några föräldrar lyfte var skolans informationskanaler. Alla klasser har veckoblad, många klasser har bloggar, det finns en kommunal hemsida och man får rektors informationsbrev ett antal gånger per termin. Några föräldrar upplever att det är svårt att hitta det man söker när man inte vet var man ska söka. Någon anser att veckobladens innehåll skiljer sig väldigt mycket åt mellan olika klasser. Någon förälder föreslog att man kunde skapa en föräldrablogg alternativt ett facebookgrupp.
Även om det var en liten skara föräldrar på mötet kom många bra tankar och idéer.
Läsårets sista föräldrasamråd har vi torsdag 2 juni kl. 18-19.30.Välkomna alla som vill komma!
Under de veckor som vi har kvar genomförs ex. Olympiad för eleverna i åk 4-6 under vecka 20, vi får besök av blivande förskoleklassbarn den 24/5 och 1/6, sommarfritidspersonalen från alla centrala Märstas skolor träffas på en liten kick-off den 7/6 och sexornas middag är den 8/6. Vidare ska naturligtvis arbeten slutföras och betyg sättas för åk 6.
Som jag skrev i förra föräldrabrevet startar vi upp förberedelseklass till hösten och just nu pågår ett samarbete med Norrbacka i vilket vi bl.a. får ta del av framgångsfaktorer i deras arbete med förberedelseklass. Vi ser fram emot att starta upp förberedelseklass
När det gäller organisationen inför nästa läsår är det klart vilka klasslärare/mentorer som ska ansvara för respektive klass. Så här ser det ut:
Klasslärare/mentorer:
Fsk-klass A Yvonne Svalvik Fsk-klass B Ann-Christine Häggström
1A Erika Engdahl 2A Nusin Grama
1B Josephine Edlund 2B Cecilia Lavenius
3A Maria Hauptmann 5A Maria Asén
3B Jeanette Rigvald 5B Malin Petersen
4A Martin Akdogan 6A Nenne Andersson
4B Stefan Gustavsson 6B Tom Sandgren
Mer om organisationen kommer i sista rektorsbrevet i juni.

Det var allt för denna gång

Sista föräldrabrevet för detta läsår kommer i juni.
Önskar er alla en fortsatt härlig vår

Anneli Hultin, rektor Sätunaskolan
anneli.hultin@sigtuna.se
08-591 267 33

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s